Меню сайту
Наше опитування
Статистика
Онлайн всього: 1 Гостей: 1 Користувачів: 0 |
Кухар Професія кухаря не менш складна і відповідальна ніж інші професії сфери «Громадського обслуговування». Адже кухар повинен відмінно знати не тільки теорію своєї роботи. але і бути чудовим практиком. Щоб стати гарним кухарем треба багато знати, багато чому вчитися. Кулінарні секрети – не таблиця множення, їх визубрити не можна. Потрібно вміти відмінно приготувати різні страви. Багато кому здається, що професія кухаря не важка, вивчати в ній нічого: звари, підсмаж, подай – чи велика наука? Виявляється велика. І чим більше вивчаємо технологію, придивляємося на практиці до роботи кулінарів, тим ясніше розуміємо, що бути кухарем не легко, але захоплююче в відповідально. Від нашої роботи залежить праця, відпочинок, навчання, здоровʼя мільйонів людей. Тим більше, кваліфікація кухаря важлива з погляду кар’єрного зростання. Погодьтесь, навряд чи директор підприємства підвищить некомпетентного кухаря і дасть зелене світло в подальшому просуванні його в роботі. Кухар повинен володіти особливою рухливістю рук і пальців, тому що завжди безперервно він вимушений чистити, різати, перемішувати. На стіл страву необхідно подати красиво. тому кожний кулінар – художник. Готове блюдо – завжди унікальний. неповторний натюрморт. Що стосується фінансового питання роботи кухарем, то тут, як і в багатьох інших спеціальностях, зарплата залежить в першу чергу від регіону мешкання кухаря, специфіки установи, в якій працює кухар і «політики» підприємства відносно рівня заробітної плати для співробітників. Специфіка професії кухаря: Плюси професії: стабільний прибуток; великий попит на ринку праці. Мінуси професії: велике фізичне навантаження (стояти по 8-10 год у плити не так легко, як здається); постійна напруга уваги (розслабитися, коли треба нарізувати салат і стежити за двома каструлями на плиті навряд чи вдасться). Де працює кухар: студентам дають можливість застосувати отримані знання у кафе, ресторанах, барах, їдальнях міста. Більшість вже під час практики знаходять майбутнє місце роботи. Особисті якості: у кухаря обов’язково повинні бути естетичний смак, уява, творчі задатки, інакше далі за бутерброди і яєчню він не піде. |
Пошук
Календар
Архів записів
Друзі сайту
|
|||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||